niedziela, 10 sierpnia 2014

Arbuz z serem feta i kaparami

Print Friendly and PDF

  Nigdy nie pomyślałabym, że to połączenie smaków może się udać. Jednak już po pierwszym kęsie byłam w szoku- pomysł jest świetny, smak sera i kapara świetnie podkreśla słodycz arbuza. Przepis prosto ze Śniadania Singera z Targu Śniadaniowego, na którym szybki kurs kuchni izraelskiej przeprowadził Jan Kuroń.

Składniki:
  • arbuz
  • ser feta
  • kapary 

Arbuza pokroić w grubą kostkę, ser feta również. Układać w piramidki, jak na zdjęciu. Można nadziać składniki na wykałaczkę, aby powstały koreczki.

Według mnie to super przekąska na spotkanie ze znajomymi!

SMACZNEGO!!!

Poniżej kilka zdjęć z kursu na Targu Śniadaniowym:)







3 komentarze:

  1. Zaskakujące połączenie, ale prezentuje się doskonale:)

    OdpowiedzUsuń
  2. znam to połączenie, faktycznie super, choć ja bez kapar akurat
    często do sałatek z fetą dorzucałam arbuza

    OdpowiedzUsuń
  3. O kurcze, ale połączenie :D Jestem bardzo ciekawa smaku :D

    Zapraszam http://debezja.blogspot.com/2014/11/lekcja-2.html

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...