niedziela, 22 września 2013

Mini wrapy z tortilli z łososiem i szczypiorkiem

Print Friendly and PDF

Rolki z tortilli zawsze świetnie sprawdzają się na różnego typu przyjęciach. Są naprawdę pyszne, lekkie i ładnie wyglądają, czego chcieć więcej?:)


Czas przygotowania: 25 minut


SKŁADNIKI:

  • 4-5 placków tortilli
  • opakowanie łososia wędzonego (200-250g)
  • pęczek szczypiorku posiekanego w drobne krążki
  • twarożek śmietankowy (np. Almette)
  • świeżo mielony pieprz

Placek posmarować twarożkiem. Następnie przykryć go naprzemiennie wzdłuż łososiem i szczypiorkiem. Całość delikatnie doprawić świeżo mielonym pieprzem i zrolować. Zrolowane placki zawinąć w folię aluminiową, aby ruloniki nie rozwijały się po pokrojeniu. Wstawić do lodówki na ok. 20 minut. 

Po wyjęciu z lodówki i odwinięciu ruloników, podzielić je nożem na mini wrapy.


SMACZNEGO!!!




7 komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...