środa, 14 stycznia 2015

Owoce pod kruszonką, czyli zdrowe crumble na drugie śniadanie

Print Friendly and PDF

To bardzo fajne drugie śniadanie w formie deseru, który nie jest aż tak bardzo inwazyjny i wywołujący wyrzuty sumienia, jak zwykły batonik:) Smaczne, proste i pyszne, polecam każdemu, kto lubi słodkie przekąski!

 

Piekarnik: 180ºC

Czas przygotowania: 25 minut

Składniki na jedną porcję:
  • 1,5 szklanki mrożonych owoców (maliny, jagody, truskawki- ja użyłam mieszanki Hortex)
  • 2 łyżeczki miodu naturalnego
  • 1 łyżka otrębów pszennych
  • 1 łyżeczka masła klarowanego + do posmarowania naczynia
  •  1 łyżka mielonych migdałów lub orzechów włoskich

Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, wrzucić do niego owoce, wymieszać z łyżeczką miodu. Owoce posypać mieszanką z otrębów, łyżeczki miodu, orzechów  oraz łyżeczki masła. Zapiekać w temperaturze 180ºC ok 20 minut.

SMACZNEGO!:)

2 komentarze:

  1. świetne, a tych wszystkich owoców zazdroszczę!

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm, takie to bym mogła jeść i jeść :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...