czwartek, 25 lipca 2013

Malinowe mini bezy

Print Friendly and PDF

Malinowe mini bezy nie wymagają rozpisywania się na ich temat, wystarczy tylko jedno zdanie: Dosłownie WSZYSCY za nimi szaleją!


Czas przygotowania: 1 h 15 min

Piekarnik: 120ºC, następnie 100ºC


Składniki:
  • przepis na klasyczne mini bezy
  • serek mascarpone 250g
  • śmietana kremówka 36% 200ml
  • łyżeczka cukru pudru
  • 0,5 kg malin
  • kilka listków mięty lub bazylii

Bezy przygotować zgodnie z wyżej wskazanym przepisem. 

Serek mascarpone wyłożyć do miski, delikatnie zmiksować na jednolity krem na najniższych obrotach, bardzo krótko. Następnie dodać śmietankę kremówkę i ubić całość na jednolitą masę również krótko, uważając, aby masa się nie zważyła. Pod koniec ubijania dodać cukier puder łącząc go z masą.

Po zakończeniu ubijania do masy wsypać połowę ilości malin, dokładnie wymieszać łyżką, tak, aby maliny wtopiły się w krem.

Bezy przekładać kremem, udekorować pozostałymi malinami i listkami bazylii lub mięty.


SMACZNEGO!!!




8 komentarzy:

  1. Przepyszne! Cudowne! Rozpływam się w zachwycie! Robiłam kiedyś Mini bezy Pavlovej z bitą śmietaną i malinami i też były cudowne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bezy to coś co uwielbiam.. Super pomysł na krem:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam bezy! wypróbuję Twój przepis :D

    OdpowiedzUsuń
  4. muszę coś takiego zrobić. jeszcze nigdy nie robiłam bezy :) zawsze wydawała mi się taka trudna do zrobienia :)

    OdpowiedzUsuń
  5. nic dziwnego, że wszyscy szaleją, słodkie i lekko kwaśne, perfekcyjne połączenie:) fajne zdjęcia!

    OdpowiedzUsuń
  6. Piękne są, zakochałam się w nich i w zdjęciach <3
    Dodaję Cię do obserwowanych :)

    Pozdrawiam, zapraszam na http://ewakuchennie.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  7. Ooo...a to chyba przypadek,że wlasnie w tym momencie na nie trafilam, bo moje sie wlasnie susza w piekarniku :)
    Mam nadzieje ze wyjdą równie piękne :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...