wtorek, 29 stycznia 2013

Pomidorowa z muszelkami

Print Friendly and PDF

Tradycyjna zupa pomidorowa to ukochane danie wszystkich dzieci z mojej rodziny. Ta zupa ma w sobie coś magicznego, jej zapach pobudza apetyt nawet u niejadków. Można dodawać do niej śmietanę, dziś jednak wersja bez:)


Czas przygotowania: 2: 30h


Składniki:
  • bulion z tego przepisu
  • 4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego lub puszka pomidorów

Dodatkowo:
  • makaron muszelki

* jeśli dodajemy śmietanę, powinna być to śmietana 18%


Bulion przygotować według przepisu na rosół. 

Do gotowego rosołu dodać koncentrat pomidorowy, gotować przez ok 10 minut.

Makaron ugotować w osolonej wodzie, ugotowany odcedzić i opłukać zimną wodą.

Jeśli dodajemy śmietanę, należy najpierw łyżkę śmietany wlać do miseczki, dodać do niej kilka łyżek zupy i wymieszać. Taką mieszankę wlewać powoli do garnka z zupą, mieszając. Inaczej zupa może się zważyć.

Podawać z ulubionym makaronem.


SMACZNEGO!!!








2 komentarze:

  1. najlepsza zupa na świecie:) ładny intensywny kolor:)

    OdpowiedzUsuń
  2. jak ja lubię pomidorówkę...pyszna zawsze!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...