wtorek, 4 grudnia 2012

Pierniczki świąteczne

Print Friendly and PDF

Teraz wiem już na pewno- zbliżają się święta! Piernikowy zapach nie budzi żadnych wątpliwości. Przyznam szczerze, że nawet cieszyłabym się teraz, gdyby spadła trochę większa odrobina śniegu, niż dotychczas. To znak, że czas jechać do domu- tam śnieg z pewnością nie zawiedzie mnie swoją nieobecnością!


Czas przygotowania: 6 minut
Piekarnik: 180ºC

Ciasto piernikowe pochodzi ze sklepu, w którym cudownie się marzy- Ikea. Jest doskonałe w smaku, pierniki nie twardnieją, są chrupiące i delikatne. Czasem warto pójść "na łatwiznę";)

Przygotowanie: 
Ciasto przechowywać w lodówce. Po wyjęciu należy delikatnie ugnieść je na stolnicy, należy natomiast uważać na ilość mąki- im jej więcej, tym większe prawdopodobieństwo stwardnienia pierników. 
Ciasto rozwałkować, wyciąć pierniczki różnych kształtów, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec dosłownie 5 minut (!) w temperaturze 180 stopni.

SMACZNEGO!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...