To danie jest wprost rewelacyjne, a na główną pochwałę za jego "współprzygotowanie" zasługuje moja uzdolniona Paulina. Oto dowód, że w środku tygodnia także można ucztować!
Czas przygotowania: 25 min
Składniki na 4 osoby:
- duża pierś kurczaka, pokrojona w kostkę
- opakowanie szpinaku mrożonego (w liściach lub rozdrobnionego)
- 1 opakowanie serka topionego z ziołami
- 1 cebula, posiekana w kostkę
- 2-3 ząbki czosnku, posiekane
- 1 opakowanie śmietany 30%
- przyprawy: sól, pieprz świeżo mielony, papryka słodka i ostra
- 1 łyżka masła
- 1/2 szklanki mleka
- 250 g makaronu razowego spaghetti
- olej z pestek winogron
Cebulę zeszklić na oleju, następnie dodać czosnek i dusić do miękkości na wolnym ogniu. Dodać mrożony szpinak, dusić do odmrożenia, następnie dodać masło, serek topiony i mleko. Gotować całość do połączenia składników. Na końcu dodać śmietanę i przyprawy.
Makaron ugotować, odcedzić, wymieszać z dodatkami na patelni.
SMACZNEGO!!!
piękne i apetyczne!
OdpowiedzUsuń