środa, 11 lutego 2015

Twarożkowe racuchy

Print Friendly and PDF

Pomysł na racuchy przyszedł mi do głowy z (tak zwanego) braku laku. Mimo tego, że czekał na mnie już przygotowany kurczak, chęć na coś słodkiego okazała się silniejsza. I świetnie się stało, bo dzięki temu stworzyłam coś przepysznego, co będę jadła na podwieczorek chyba co dzień:D

Czas przygotowania: 5 minut
Potrzebujesz: patelnię do naleśników- jeśli zależy Ci na smażeniu bez tłuszczu

Składniki:
  • 70g chudego twarogu
  • łyżka białkowej odżywki waniliowej
  • 1 całe jajko
  • 30g górskich płatków owsianych, pokruszonych w blenderze
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Wszystkie składniki miksujemy na wolnych obrotach, nakładamy na rozgrzaną patelnię formując placuszki- uwaga, aby nie były zbyt grube- wtedy będą potrzebowały dłuższego smażenia i istnieje ryzyko przypalenia. Smażymy na średnim ogniu ok 30 sekund z każdej strony.

Podajemy z ulubionym sosem, masłem orzechowym, nutellą, dżemem, jogurtem naturalnym...czego dusza zapragnie, o ile nie ogranicza nas dieta:) Ja należę do tej drugiej grupy szczęśliwców, dlatego zdecydowałam się na pyszny sos karmelowy Walden Farms. Dostaniecie go np. tu http://www.fitness-food.pl/67-walden-farms-zero-kalorii , a w Warszawie stacjonarnie np. w Strefie Mocy- adresy znajdziecie u wujka Google:)

SMACZNEGO!!!

2 komentarze:

  1. Nigdy nie jadłam placków z twarogu...Wyglądają bardzo smakowicie :) Sos wygląda ciekawie, ale ja bym chyba je posypała gorzką czekoladą :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Brzmi pysznie!
    Zajrzyj do mnie jeśli chcesz. :)
    http://maly-swiat-kolorowki.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...