Pomysł na racuchy przyszedł mi do głowy z (tak zwanego) braku laku. Mimo tego, że czekał na mnie już przygotowany kurczak, chęć na coś słodkiego okazała się silniejsza. I świetnie się stało, bo dzięki temu stworzyłam coś przepysznego, co będę jadła na podwieczorek chyba co dzień:D
Czas przygotowania: 5 minut
Potrzebujesz: patelnię do naleśników- jeśli zależy Ci na smażeniu bez tłuszczu
Składniki:
- 70g chudego twarogu
- łyżka białkowej odżywki waniliowej
- 1 całe jajko
- 30g górskich płatków owsianych, pokruszonych w blenderze
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Podajemy z ulubionym sosem, masłem orzechowym, nutellą, dżemem, jogurtem naturalnym...czego dusza zapragnie, o ile nie ogranicza nas dieta:) Ja należę do tej drugiej grupy szczęśliwców, dlatego zdecydowałam się na pyszny sos karmelowy Walden Farms. Dostaniecie go np. tu http://www.fitness-food.pl/67-walden-farms-zero-kalorii , a w Warszawie stacjonarnie np. w Strefie Mocy- adresy znajdziecie u wujka Google:)
SMACZNEGO!!!
Nigdy nie jadłam placków z twarogu...Wyglądają bardzo smakowicie :) Sos wygląda ciekawie, ale ja bym chyba je posypała gorzką czekoladą :P
OdpowiedzUsuńBrzmi pysznie!
OdpowiedzUsuńZajrzyj do mnie jeśli chcesz. :)
http://maly-swiat-kolorowki.blogspot.com/