Pasty to coś, czego nie mogłabym się wyrzec- zbyt mocno kocham włoską kuchnię. Na szczęście nawet takie danie można przygotować w wersji fit i cieszyć się świetnym smakiem! Jeśli ktoś nie lubi ryb, tuńczyka można zastąpić na przykład kurczakiem!
Czas przygotowania: 10 minut
SKŁADNIKI DLA 1 OSOBY:
- 50 g makaronu razowego
- 100 g tuńczyka w sosie własnym
- 130 g pomidorów
- 50 g passaty pomidorowej
- 10 g cebuli białej, posiekanej
- ząbek czosnku, posiekany
- świeżo mielony pieprz, sól morska
Gotujemy makaron. Na rozgrzaną patelnię (na której możemy smażyć bez tłuszczu) wlewamy troszkę wody, w której dusimy cebulę i czosnek. Następnie dodajemy pomidory, tuńczyka, passatę, doprawiamy solą i pieprzem. Po odcedzeniu makaronu dodajemy go do sosu, mieszamy i na talerz:)
* można dodać kapary, ja akurat nie miałam w lodówce!
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz