To warta szczególnej uwagi przekąska. Nie dość, że wygląda ładnie, to w dodatku ma bardzo ciekawy smak. Chociaż osobiście nie przepadam za smakiem cukinii, jednak zdecydowałam się przełamać swoje uprzedzenia i spróbować czegoś nowego. Muszę przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczona efektem, ale już na wstępie warto zaznaczyć, że przy przygotowaniu trzeba naprawdę uważać na ilość chilli:)
Czas przygotowania: 15 min
Składniki:
- 1 większych rozmiarów cukinia
- 15 mini kuleczek sera mozarella
- 15 listków świeżej bazylii
- 5 pomidorów suszonych, pokrojonych na trzy części
- świeżo mielony pieprz, sól morska, chilli w płatkach
- oliwa z oliwek
Wycięte plastry ułożyć na desce, posmarować oliwą z oliwek, oprószyć solą morską, świeżo mielonym pieprzem i chilli. Układać je na rozgrzanej patelni grillowej stroną nie posmarowaną oliwą i grillować do momentu pojawienia się ciemnych pasków.
Zanim zdjęte z patelni plastry wystygną, zawinąć w nie listki bazylii, pomidory suszone i kulki mozarella.
Lekkie, proste, zaskakujące smakiem.
SMACZNEGO!!!
To zdecydowanie moje smaki :D
OdpowiedzUsuńPychotka :)
rewelacyjnie wygląda:)
OdpowiedzUsuńEnergetyczne kolorki :)
OdpowiedzUsuńkolejna fajna kolorowa przekąska!
OdpowiedzUsuń