czwartek, 25 lipca 2013

Prosciutto e melone

Print Friendly and PDF

Przekąska szybka w przygotowaniu, smaczna, wywodząca się z Włoch. Sprawdza się zarówno na luźnym spotkaniu towarzyskim, jak też na romantycznej kolacji przy świecach. Jak dla mnie po prostu pycha:)


Czas przygotowania: 10 minut


Składniki:
  • 1 większy żółty melon
  • 10 plastrów Prosciutto Crudo
  • garść liści świeżego szpinaku
  • świeżo mielony pieprz

Melon przeciąć na pół w poprzek, usunąć łyżką ziarna, a następnie twardą skórę. Miąższ podzielić na części długości ok 4 cm. 

Liście szpinaku opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć, ułożyć na talerzu. Na szpinak wyłożyć melona i plastry Prosciutto Crudo. Całość posypać znów szpinakiem i oprószyć świeżo mielonym pieprzem.


SMACZNEGO!!!


 




5 komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...