Malinowe mini bezy nie wymagają rozpisywania się na ich temat, wystarczy tylko jedno zdanie: Dosłownie WSZYSCY za nimi szaleją!
Czas przygotowania: 1 h 15 min
Piekarnik: 120ºC, następnie 100ºC
Składniki:
- przepis na klasyczne mini bezy
- serek mascarpone 250g
- śmietana kremówka 36% 200ml
- łyżeczka cukru pudru
- 0,5 kg malin
- kilka listków mięty lub bazylii
Bezy przygotować zgodnie z wyżej wskazanym przepisem.
Serek mascarpone wyłożyć do miski, delikatnie zmiksować na jednolity krem na najniższych obrotach, bardzo krótko. Następnie dodać śmietankę kremówkę i ubić całość na jednolitą masę również krótko, uważając, aby masa się nie zważyła. Pod koniec ubijania dodać cukier puder łącząc go z masą.
Po zakończeniu ubijania do masy wsypać połowę ilości malin, dokładnie wymieszać łyżką, tak, aby maliny wtopiły się w krem.
Bezy przekładać kremem, udekorować pozostałymi malinami i listkami bazylii lub mięty.
SMACZNEGO!!!
Przepyszne! Cudowne! Rozpływam się w zachwycie! Robiłam kiedyś Mini bezy Pavlovej z bitą śmietaną i malinami i też były cudowne :)
OdpowiedzUsuńBezy to coś co uwielbiam.. Super pomysł na krem:-)
OdpowiedzUsuńuwielbiam bezy! wypróbuję Twój przepis :D
OdpowiedzUsuńmuszę coś takiego zrobić. jeszcze nigdy nie robiłam bezy :) zawsze wydawała mi się taka trudna do zrobienia :)
OdpowiedzUsuńnic dziwnego, że wszyscy szaleją, słodkie i lekko kwaśne, perfekcyjne połączenie:) fajne zdjęcia!
OdpowiedzUsuńPiękne są, zakochałam się w nich i w zdjęciach <3
OdpowiedzUsuńDodaję Cię do obserwowanych :)
Pozdrawiam, zapraszam na http://ewakuchennie.blogspot.com
Proste,piękne,smaczne
OdpowiedzUsuńOoo...a to chyba przypadek,że wlasnie w tym momencie na nie trafilam, bo moje sie wlasnie susza w piekarniku :)
OdpowiedzUsuńMam nadzieje ze wyjdą równie piękne :)