wtorek, 8 stycznia 2013

Tuńczyk, kukurydza, chleb pełnoziarnisty

Print Friendly and PDF

Proste i dobre. Łatwe do urozmaicania na wszelkie sposoby. Treściwa przekąska dla wielbicieli tuńczyka. W ostatnich dniach jestem jeszcze większą wielbicielką szybkich i prostych dań, niż zwykle, oto styczniowy czas pod znakiem sesji:)


Czas przygotowania: 3 minuty

Składniki:
  • puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
  • mała puszka kukurydzy
  • płaska łyżka majonezu
  • sól, świeżo mielony pieprz
Moja dodatki:
  • pomidorki koktajlowe
  • ser żółty starty na dużych oczkach
Odsączyć tuńczyka i kukurydzę, wrzucić do miseczki razem ze startym serem. 

Doprawić solą, pieprzem i wymieszać z majonezem. 

Podawać na pełnoziarnistym chlebie z dodatkiem pomidorków koktajlowych.

SMACZNEGO! 



7 komentarzy:

  1. uwielbiam tuńczyka z kukurydzą pod każdą postacią :) sałatki czy kanapki nieważne! byle był tuńczyk heh :D
    pozdrawiam,
    szana!

    OdpowiedzUsuń
  2. A robisz na zamówienie i wysyłasz pocztą??? Jeśli tak,to poproszę duuuuużo:))))

    OdpowiedzUsuń
  3. Jadłyśmy w Starym Folwarku :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jadłyśmy w Starym Folwarku :)

    OdpowiedzUsuń
  5. tak smakowicie wygląda że aż zgłodniałam :) a już po kolacji jestem :)))

    OdpowiedzUsuń
  6. pycha! to moje ulubione śniadanie z pierwszego roku studiów :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...