poniedziałek, 16 marca 2015

Pasta pomidorowa z tuńczykiem

Print Friendly and PDF

Pasty to coś, czego nie mogłabym się wyrzec- zbyt mocno kocham włoską kuchnię. Na szczęście nawet takie danie można przygotować w wersji fit i cieszyć się świetnym smakiem! Jeśli ktoś nie lubi ryb, tuńczyka można zastąpić na przykład kurczakiem!


Czas przygotowania: 10 minut


SKŁADNIKI DLA 1 OSOBY:
  • 50 g makaronu razowego
  • 100 g tuńczyka w sosie własnym
  • 130 g pomidorów
  • 50 g passaty pomidorowej
  • 10 g cebuli białej, posiekanej
  • ząbek czosnku, posiekany
  • świeżo mielony pieprz, sól morska

Gotujemy makaron. Na rozgrzaną patelnię (na której możemy smażyć bez tłuszczu)  wlewamy troszkę wody, w której dusimy cebulę i czosnek. Następnie dodajemy pomidory, tuńczyka, passatę, doprawiamy solą i pieprzem. Po odcedzeniu makaronu dodajemy go do sosu, mieszamy i na talerz:)

* można dodać kapary, ja akurat nie miałam w lodówce!

SMACZNEGO!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...