"Rozpływająca się w ustach rozkosz" to naprawdę zbyt mało powiedziane, aby wyrazić, jak przepyszne są te batoniki. Znikają ze stołu w oka mgnieniu tuż po pokrojeniu ich na kawałki, co jest najlepszym dowodem na powyższe! A ja po raz setny zastanawiam się, jak to możliwe, że coś jest zarazem przepyszne i proste w wykonaniu?:)
Czas przygotowania: 10 minut + 60 minut studzenie
Składniki:
- 200g białej czekolady
- 200g ciemnej czekolady
- 2 szklanki suszonej żurawiny
Czekoladę roztopić, uważając, aby do środka nie dostała się woda. Wymieszać z suszoną żurawiną (pozostawić ok. 2-3 łyżek na wierzch). Formę (dowolną, może być blaszana, żaroodporna) o wymiarach ok 17cm x17 cm wyścielić przezroczystą folią. Wyłożyć na nią masę, wyrównać powierzchnię i posypać odłożoną żurawiną. Wstawić do lodówki na ok 60 minut. Pokroić na kawałki według własnego uznania:)
SMACZNEGO!!!
* przepis pochodzi z Kwestii Smaku
domowa czekolada super
OdpowiedzUsuń