Drogie Panie, mili Panowie, tym razem dzielę się z Wami daniem z cyklu "Mężczyzna w kuchni". Jak sama nazwa wskazuje, nie przygotowałam tej potrawy sama, jednak czujnie i z podziwem obserwowałam każdy krok. Zachwyca prostotą i elegancją jednocześnie, czyż nie?:)
Piekarnik: 190ºC
Składniki (porcje dla 2 osób):
- 6 kiełbasek (użyłam Morliny Berlinki)
- 1/2 opakowania ciasta francuskiego
- łyżka sezamu
- żółtko
Piekarnik nagrzać do 190ºC.
Ciasto francuskie podzielić na cienkie długie paski. Każdą kiełbaskę podzielić na trzy części. Zawijać kiełbaski w ciasto francuskie tak, aby delikatnie nachodziło na siebie przy każdym kolejnym okrążeniu.
Żółtko roztrzepać, posmarować wierzch ciasta francuskiego. Następnie posypać ciasto sezamem.
Piec ok 15-18 min, aż do zarumienienia ciasta i kiełbasek.
Podawać z ulubionymi sosami i warzywami.
SMACZNEGO!!!
Efektownie wyglądają takie kiełbaski :)
OdpowiedzUsuńcudne, małe, kuszące :]
OdpowiedzUsuń