niedziela, 8 września 2013

Francuskie kiełbaski z sezamem

Print Friendly and PDF

Drogie Panie, mili Panowie, tym razem dzielę się z Wami daniem z cyklu "Mężczyzna w kuchni". Jak sama nazwa wskazuje, nie przygotowałam tej potrawy sama, jednak czujnie i z podziwem obserwowałam każdy krok. Zachwyca prostotą i elegancją jednocześnie, czyż nie?:)


Czas przygotowania: 25 min

Piekarnik: 190ºC

Składniki (porcje dla 2 osób):

  • 6 kiełbasek (użyłam Morliny Berlinki)
  • 1/2 opakowania ciasta francuskiego
  • łyżka sezamu
  • żółtko

Piekarnik nagrzać do 190ºC.

Ciasto francuskie podzielić na cienkie długie paski. Każdą kiełbaskę podzielić na trzy części. Zawijać kiełbaski w ciasto francuskie tak, aby delikatnie nachodziło na siebie przy każdym kolejnym okrążeniu. 

Żółtko roztrzepać, posmarować wierzch ciasta francuskiego. Następnie posypać ciasto sezamem. 

Piec ok 15-18 min, aż do zarumienienia ciasta i kiełbasek.

Podawać z ulubionymi sosami i warzywami.


SMACZNEGO!!!





2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...