Tradycyjna zupa pomidorowa to ukochane danie wszystkich dzieci z mojej rodziny. Ta zupa ma w sobie coś magicznego, jej zapach pobudza apetyt nawet u niejadków. Można dodawać do niej śmietanę, dziś jednak wersja bez:)
Czas przygotowania: 2: 30h
Składniki:
- bulion z tego przepisu
- 4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego lub puszka pomidorów
Dodatkowo:
- makaron muszelki
* jeśli dodajemy śmietanę, powinna być to śmietana 18%
Bulion przygotować według przepisu na rosół.
Do gotowego rosołu dodać koncentrat pomidorowy, gotować przez ok 10 minut.
Makaron ugotować w osolonej wodzie, ugotowany odcedzić i opłukać zimną wodą.
Jeśli dodajemy śmietanę, należy najpierw łyżkę śmietany wlać do miseczki, dodać do niej kilka łyżek zupy i wymieszać. Taką mieszankę wlewać powoli do garnka z zupą, mieszając. Inaczej zupa może się zważyć.
Podawać z ulubionym makaronem.
SMACZNEGO!!!
najlepsza zupa na świecie:) ładny intensywny kolor:)
OdpowiedzUsuńjak ja lubię pomidorówkę...pyszna zawsze!
OdpowiedzUsuń