Malinowe mini bezy nie wymagają rozpisywania się na ich temat, wystarczy tylko jedno zdanie: Dosłownie WSZYSCY za nimi szaleją!
Czas przygotowania: 1 h 15 min
Piekarnik: 120ºC, następnie 100ºC
Składniki:
- przepis na klasyczne mini bezy
- serek mascarpone 250g
- śmietana kremówka 36% 200ml
- łyżeczka cukru pudru
- 0,5 kg malin
- kilka listków mięty lub bazylii
Bezy przygotować zgodnie z wyżej wskazanym przepisem.
Serek mascarpone wyłożyć do miski, delikatnie zmiksować na jednolity krem na najniższych obrotach, bardzo krótko. Następnie dodać śmietankę kremówkę i ubić całość na jednolitą masę również krótko, uważając, aby masa się nie zważyła. Pod koniec ubijania dodać cukier puder łącząc go z masą.
Po zakończeniu ubijania do masy wsypać połowę ilości malin, dokładnie wymieszać łyżką, tak, aby maliny wtopiły się w krem.
Bezy przekładać kremem, udekorować pozostałymi malinami i listkami bazylii lub mięty.
SMACZNEGO!!!